FESTES D'AGOST DE BANYOLES 
DEL 11 AL 16 D'AGOST DEL 2022
ACTIVITATS FAMILIARS, CONCERTS,
CORREFOCS, SARDANES I MÉS!
FESTES D'AGOST DE BANYOLES
DE L'11 AL 16 D'AGOST DE 2022
ACTIVITATS FAMILIARS, CONCERTS,
 CORREFOCS, SARDANES I MÉS!
PROGRAMACIÓ
Dimarts 09 d'agost
CASTELLS

Assaig a la Fresca

A les 19h. Plaça Major
Assaig obert a la Plaça. Petits i grans que teniu curiositat pel món casteller i encara no us heu atrevit a provar-ho, aquesta és la vostra oportunitat! Veniu a tastar-lo de primera mà.

Organitza: Colla Castellera Esperxats de l'Estany
Dijous 11 d'agost
SARDANES

Sardanes a la Fresca

A les 21h. Plaça Major.
7 sardanes de 7 tirades amb la COBLA CIUTAT DE GIRONA

La Cobla Ciutat de Girona, fundada l'any 1975, reconeguda i vastament popular dins el món cultural català per la seva qualitat i professionalitat, al llarg de tots aquests anys ha destacat per la seva trajectòria com a formació professional dins de l'àmbit de la música popular catalana amb una dedicació plena i treball constant de superació, és una de les cobles més sol·licitades arreu de Catalunya amb una formació actual d'onze instrumentistes d'un alt nivell i professionalitat sota la direcció de Jesús Ventura.

Organitza: El Foment de la Sardana
CONCERT

Guillem Roma

A les 21:30h. Club Natació Banyoles
Personalitat pròpia, creativitat i riquesa musical és el que desprèn el músic osonenc Guillem Roma. El seu optimisme il·lumina els escenaris, en una proposta sonora que viatja per diverses influències, des de les tradicions llatinoamericanes fins a colors mediterranis i ritmes balcànics.

Energia tropical i reflexió s'entrellaçaran en un concert a trio que ens transportarà a paratges com l’oasis de Kiribati o algun bosc de l’Havana.

Preu: 15€ socis / 20€ no socis / 22€a taquilla // Venda d'entrades: www.cnbanyoles.cat
Organitza: Club Natació Banyoles
Divendres 12 d'agost
VISITA GUIADA

Exploradors de l'Estany

A les 18h. Museu Darder.
Descobrim tot el que ens amaga l’Estany i el seu entorn! Al Museu Darder ens endinsarem en la recerca del fons de l’Estany, la seva vegetació i la fauna. Després tots junts ens dirigirem caminant cap a la vora de l’Estany on, amb els materials de recerca, descobrirem i aprendrem un munt de coses jugant i divertint-nos.

Edat: a partir de 6 anys acompanyat d’un adult // Preu: 5€ per persona. // Reserves: Museu Darder de Banyoles, 972574467; comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
PLACES LIMITADES. AMB RESERVA PRÈVIA.

CORREFOC

Correfoc Txiqui

A les 20:15h. Plaça Perpinyà.
A càrrec de la colla Txiqui de les Gàrgoles de Foc

Recorregut: Plaça Perpinyà, Avda. Països Catalans, Plaça Turers, Carrer Mossen Jacint Verdaguer, Carrer Vallespirans i Plaça de les Rodes
BALL DE FESTES

La Betty Orquestra

A les 22h. Plaça de les Rodes
La Betty Orquestra està formada per 5 músics de llarga trajectòria professional i que provenen d’altres formacions com el Grup Titanium, La Time Machine i l’Orquestra Miramar, entre d’altres. Han sel·leccionat un extens repertori de temes ballables d’ara i de tota la vida així com les millors versions de les grans dècades de la música que han incorporat en un directe enèrgic i una posada en escena elegant. Les principals característiques de La Betty Orquestra són la connexió amb el públic i la simpatia a l’escenari.
MOSTRA DE HIP HOP

Cookah P & Boom Boom Fighters, Babaflow, 97 Onzas, Parvis Magna, Mera Camez + Flordeluto

A les 22h. Parc de la Draga
Mostra de hip hop i rap, amb grup consolidats i emergents de les comarques gironines i amb la participació del grup convidat Cookah P & Boom Boom Fighters.

Cookah P & Boom Boom Fighters és un projecte que neix el 2021 entre Mataró i Girona format per l’Oriol Pujadas àlies Cookah P, en Joan Fité i en Tomàs Sánchez. Amb poc més d'un any, han aconseguit situar-se al panorama musical català amb una proposta innovadora que combina el Roots reggae dels anys 80's amb el dancehall dels 90's però sempre conservant una essència única i desenfadada.

Organitza: Àrea de Festes amb la col·laboració de l’Agrupació de Barraques
Dissabte 13 d'agost
TALLER FAMILIAR

Imagina la teva joguina

A les 10:30h. Plaça de del Teatre
T'agradaria fabricar els teus propis jocs i joguines? Només cal que deixis anar la teva creativitat. Vine a provar-ho amb nosaltres, tot aprofitant material de rebuig. Activitat adreçada a infants a partir de 4 anys, acompanyats.

Organitza:  Escola de Natura
ACTIVITAT FAMILIAR

El joc #DeBanyoles

A les 11:30h. Plaça de la Font
Tira el dau, avança les caselles, supera els reptes i respon les preguntes. Posa a prova tot el que saps de Banyoles! El teu equip i tu sereu els primers a acabar de fer la volta a l’Estany?

Edat: a partir de 6 anys acompanyats d’un adult // Informació i reserves: Museu Arqueològic de Banyoles, 972 57 23 61; comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
AMB RESERVA PRÈVIA. 

ACTIVITAT FAMILIAR

"Qué buen dia!" de Maite Guevara.

A les 18:30h. Els Desmais (davant l’estanyol del Vilar).
Plogui, nevi o pedregui… per a la Martina sempre pot ser un bon dia. La pallassa vol demostrar que qui somia i obre bé els ulls pot veure un món de possibilitats infinites. Un espectacle de clown per a persones de totes les edats, amb ganes de passar-ho bé: absteniu-vos avorrides, tramposes i les qui no tingueu ganes de jugar o imaginar. Si no hem vingut a jugar, a què coi hem vingut?

Edat recomanada: A partir de 6 anys 
Organitza: T tela Banyoles més info: www.ttela.cat
VISITA GUIADA

Vilauba en 3D. Entrem a la vil·la romana

A les 19h. Vil·la romana de Vilauba.
La vil.la fou un centre d’explotació del territori d’època romana i en coneixem la zona residencial, la rústica i la d’explotació. Ens passejarem per la casa i amb l’ajuda de la recreació virtual en 3D entendrem com eren les habitacions, quin era el seu sistema de vida i com s’organitzaven els seus habitants...

Edat: a partir de 7 anys // Preu: 4 euros; més grans de 65 anys, 2,5 euros; menors de 6 anys, entrada gratuïta. // Informació i reserves: Museu Arqueològic de Banyoles, 972 57 23 61; comunicaciomuseus@ajbanyoles.org

AMB RESERVA PRÈVIA.
AUDICIÓ DE SARDANES

Cobla Principal de Banyoles

A les 22h. Plaça Major
Ja al segle XVIII es té notícia de l’existència d’una cobla a Banyoles. Devia ser, per l’època, una cobla de tres quartans. Al segle següent també hi va haver algunes cobles, com ara Els Juncans o Els Atrevits (també anomenats Coromines, i posteriorment Unió Banyolina).

Al segle XX, l’any 1927 es va formar la cobla “La Principal de Banyoles”. Durant la primera època hi va haver components de prestigi, com ara els germans Manel i Josep Saderra (que en va ser fundador), o en Francesc Pujol.

L’any 2017 la cobla compleix el norantè aniversari de la seva fundació. Les circumstàncies fan que aquest any experimenti una important renovació i transformació, canviant de direcció i incorporant joves molt preparats procedents de les escoles de cobla que tan bona feina fan a les nostres comarques.

Organitza: El Foment de la Sardana
CORREFOC

Gran correfoc d'estiu

A les 22h. La Muralla.
A càrrec de les Gàrgoles de Foc. I amb la participació de colles convidades de tot Catalunya.

Recorregut:
Muralla,  c/ Porta del forn, pl. Teatre, c/ Església, c/ St. Benet, c/ Navata, c/ Valls, aparcament de Can Castanyer (mitja part) c/ Sant Benet, c/ Canat, Carrer Llibertat, pl. Miquel Boix.
SUPERCARNAVAL D'ESTIU

Rua carnaval d'estiu

23:30h. Aparcament de Correus.
Supercarnaval d'estiu (aquest any sí, no és un farol) . Torna la rua del Carnaval d'Estiu gràcies a la col·laboració de Tabitum, el col·lectiu de joves de Camós, i el renovat Comitè de Banyolinades.

Recorregut
Pl. Miquel Boix, c/ Sant Martirià, c/ Cervantes, c/ Llibertat, parc de la Draga.
SUPERCARNAVAL D'ESTIU

Maluks

A partir de les 00:30h. Parc de la Draga
Les revolucions no paguen la pena si no s’hi pot ballar. Perquè la lletra, pel ball entra. I perquè la consciència social, la de classe i també la de gènere, no han de contradir, amb cap justificació, l’esperit lúdic. Poques coses com el ball en una plaça, una pista d’un club o un carrer en una festa resulten tan alliberadores. . P I això ho saben molt bé la Núria Pons, la Marina Bolea, la Laura Honrubia i la Maria Deltell. És a dir, les Maluks.

Antifeixisme, feminisme i suport aferrissat a la seva cultura i a la seva llengua: aquests podrien ser els grans principis cabdals d’un projecte que fa de la hibridació d’estils un emblema i que ha passat ja per festivals com Feslloc, Festivern o Viña Rock. 
CORREFOC

Batalla de DJ:  DJ Nàtura VS DJ Trapella

A partir de les 2h. Parc de la Draga
DJ NÀTURA
Dj Nàtura ha participat com a dj en diferents grups de rap acompanyant a diferents artistes i de manera individual en múltiples festes i festivals. Presenta sessions de diferents estils adaptant-se a les característiques de cada festa combinant estils com el Rap/Urban i el Reggaeton/Latina amb algun toc de música electrònica.

DJ TRAPELLA
Maresmenca i tropical, amb el color lila present representant la lluita feminista, Dj Trapella crea una festa eclèctica, mesclant els èxits més actuals amb els més alternatius, de forma que les sessions siguin dinàmiques, fresques i sorprenents. Podrem experimentar un so i identitat propis gràcies a una fórmula única: mesclar un gran ventall d'estils musicals í i en directe, fet que permet atreure tot el públic per a què ningú no quedi indiferent, generant un ambient de festa variada, versàtil i divertida.
SUPERCARNAVAL D'ESTIU

Comitè de DJ

A partir de les 4h. Parc de la Draga
El Comitè de DJ és un grup de 4 DJ joves de Banyoles units per la bona música i la bona festa amb una fórmula sublim: recordant els grans temes de tots els temps i actuals, cançons per a tots els gustos i edats. El nostre objectiu és fer gaudir a tothom d'una nit inoblidable!
SUPERCARNAVAL D'ESTIU

Punt Lila de Carnaval d'Estiu

De 00h a 5:30h. Parc de la Draga
Si vius o veus una agressió vine al Punt Lila

Què és un Punt Lila? És un espai que s'habilita durant les festes populars amb l'objectiu oferir assessorament i suport a qualsevol persona que sigui testimoni o pateixi una agressió masclista i/o LGTBIfòbica, en qualsevol forma de manifestació: assetjament, humiliació, insults, etc.

Si tu o un amic teu o una amiga teva us heu fet mal, o no us trobeu bé...dirigiu-vos al Punt mèdic

Pots trobar suport durant la festa a:
El Punt Lila 686951374
La Barra (al costat de l’escenari)
Els organitzadors de la festa
Atenció sanitària (Punt mèdic)
El personal de seguretat
La Policia 972575757
La Clínica Salus
Emergències 112
Diumenge 14 d'agost
VISITA GUIADA

Visita al Parc Neolític de la Draga

A les 10h i a les 11:30h
En la visita al parc, podrem accedir a l’interior deles reconstruccions de les cabanes prehistòriques i descobrirem el dia a dia d’un grup de pagesos i ramaders neolítics. Esbrinarem què menjaven, què caçaven, què cultivaven, quins estris i eines utilitzaven, etc.

Lloc: Parc Neolític de la Draga // Preu: 4 euros; més grans de 65 anys, 2’5 euros; menors de 6 anys, entrada gratuïta. // Informació i reserves: Museu Arqueològic de Banyoles, 972 57 23 61; comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
AMB RESERVA PRÈVIA. 
TEATRE D'HUMOR

Les vacances de Madame Roulotte, de la Cia La Bleda.

A les 11h. Plaça Pau Casals (Correus)
Comencen les vacances. Arriba al lloc on creu que serà perfecte per passar el seus dies de relax. Allà té una gran sorpresa: gent que l'espera i vol passar amb ella aquesta estona. El bon humor es respirarà per tot arreu, els ocells, les flors, els arbres,la gent, tot amb gran felicitat. Però no tot serà perfecte… segur que aquestes vacances seran un veritable record per sempre més.
ACTIVITAT ESPORTIVA

Caiac a l'Estany

A les 11h. Club Natació Banyoles
Gaudiu de l'esport i la natura amb una fantàstica passejada amb caiac en un entorn natural únic.

Edat:
a partir de 6 anys Preu: 10€ (inclou lloguer del caiac i ús de les instal·lacions del CNB // Informació i reserves: a l’Oficina de Turisme Pg. Darder – pesquera núm. 10 –  972583470 / Whatsapp 690 853 395 – turisme@ajbanyoles.org
AMB RESERVA PRÈVIA.
CONCERT FAMILIAR

The Penguins: Reggae per xics

A les 19h. Plaça Major.
Després de 3 anys i una pandèmia mundial, The Penguins torna amb un nou treball discogràfic; Quadern de Bitàcola, el 5è amb el projecte Reggae per Xics adreçat al públic familiar.
El nou disc consta de 12 cançons, 8 de les quals originals, ampliant així la seva aportació a la cultura popular, però sense oblidar l'adaptació del repertori tradicional als ritmes jamaicans que tant èxit els ha donat com a banda sonora per a moltes famílies.

Col·laboren: Associació Banyoles Comerç i Turisme, Cèntric, Can Pons, Can Ralita, Cal Janeret, la Xixonenca, Bar Plaça, Al Born, Bar Té i Cafè, laSAL, La Consulta, El Capitell, El Trobador i Mistumi.
CONCERTS DE FESTES

The Penguins

A les 22:30h. Plaça Major.
Un peu a Jamaica i l'altre a Gran Bretanya. Amb 10 músics sobre l'escenari, i aquestes dues illes com a referents, The Penguins segueix el camí iniciat en el seu darrer disc Herois de Cartró (Buenritmo Records, 2018) on per primer cop canten en català.
Responsables de la banda sonora de la "Volta Ciclista Catalunya 2022" amb la cançó "Boires i Retrets", no renuncien a res, ni al pop, ni al reggae, ni a les versions, ni tampoc a les composicions pròpies. Amb aquests referents i una acurada posada en escena, sovint se'ls ha identificat com els Madness catalans.

Col·laboren: Associació Banyoles Comerç i Turisme, Cèntric, Can Pons, Can Ralita, Cal Janeret, la Xixonenca, Bar Plaça, Al Born, Bar Té i Cafè, laSAL, La Consulta, El Capitell, El Trobador i Mistumi.
CONCERTS DE FESTES

Fetus

A les 00h. Plaça Major
Després de ser assenyalats com a Talent Radical de l’any pel Time Out, els empordanesos Fetus emprenen un nou assalt amb “Sota, cavall i rei”. Aparcant provisionalment els temes propis, al nou disc aposten per accelerar i distorsionar el cançoner de l’útim joglar català, Jaume Arnella. Un homenatge que fuig de la nostàlgia per esdevenir un frenètic cant a la vida.

Col·laboren: Associació Banyoles Comerç i Turisme, Cèntric, Can Pons, Can Ralita, Cal Janeret, la Xixonenca, Bar Plaça, Al Born, Bar Té i Cafè, laSAL, La Consulta, El Capitell, El Trobador i Mistumi.
Dilluns 15 d'agost
JOCS PER A TOTA LA FAMÍLIA

Espai petits: Jocs i natura en família

De 10:30h a 13:30h. Plaça de la Font
Un espai perquè els nadons i infants fins a 6 anys puguin jugar de manera segura. Amb elements que potencien el moviment lliure del infants seguint el treball d'Emmi Pikler, o fomentant l'autonomia amb mobiliari Montessori. A l'Espai Petits oferim una varietat de materials i textures, la gran majoria provinents de la natura, com poden ser palla, l'obrador de sorra, troncs o pedres de riu. Acompanyem aquests elements amb altres peces que dónen riquesa a l'espai com coixins, bols de metall, cistells de vímet mocadors...

A càrrec de Kincakau, tallers i jocs en família
JOCS PER A TOTA LA FAMÍLIA

Espais de joc: En construcció

De 10:30h a 13:30h. Plaça del Teatre 
Un espai pels infants de 5 a 10 anys, perquè lliurement puguin explorar, crear i experimentar amb el seu cos i la seva creativitat. Una proposta de joc oberta, amb elements com caixes de plàstic, cons de construcció, tubs de PVC, mànegues, fustes... Diferents elements disposats perquè amb el seu enginy, els infants puguin crear circuits, construir cabanes o jugar sense directrius.

A càrrec de Kincakau, tallers i jocs en família
JOCS PER A TOTA LA FAMÍLIA

Tatuatge amb Henna

De 10:30h a 13:30h. Plaça del Teatre
La henna és un tint natural de to vermellós o marró que s'usa per a coloració de la pell mitjançant una tècnica anomenada mehndi. El seu ús és molt habitual a l'Índia, l'Iran, el Iemen, el Pakistan i l'Orient Mitjà, però també a l'Àfrica del Nord. Els tatuatges de henna, que tenen una durada d'entre cinc i quinze dies, solen tenir dissenys molt complexos i han estat utilitzats per generacions per cobrir-se les mans i els peus. Diuen que són símbol de bona sort i salut.

Preu: 3 €, 5 € i 8 € (depèn del tatuatge)
A càrrec d’ Equip Rejuga
JOCS PER A TOTA LA FAMÍLIA

Atelier creatiu: Creativitat lliure

De 10:30h a 13:30h. Plaça dels Estudis
A l'Atelier Creatiu, és una proposta pensada perquè els infants puguin experimentar i crear amb diferents materials .Acostem els infants a la manipulació de la materia prima i que ells, amb la seva llibertat i naturalitat puguin convertir-se en petits artesans. Els nens i nenes podran experimentar, crear i jugar. A partir de diferents propostes, masses sensorials, costura, pintura vertical... els infants poden explorar la instal·lació, pensada per experimentar amb la riquesa d'elements exposats. Una proposta inspirada en les escoles Reggio Emilia i en el treball d'Arno Stern.

A càrrec de Kincakau, tallers i jocs en família.
JOCS PER A TOTA LA FAMÍLIA

Juguem amb aigua

A les 10:30 h. Espai: Parc d’aigua (c/ Girona, 103)
Banyoles és una ciutat estretament lligada a l’aigua; l’Estany, els Estanyols, els recs.. Jugarem, experimentarem i descobrirem el rec Major i els usos de l’aigua, tot remullant-nos i passant una bona estona.

Edat: famílies amb infants d’1 a 10 anys // Activitat gratuïta amb reserva prèvia // Informació i reserves: a l’Oficina de Turisme Pg. Darder – pesquera núm. 10 – Tel. 972583470 / Whatsapp 690 853 395 – Mail turisme@ajbanyoles.org

A càrrec de Kincakau, tallers i jocs en família.
ESPECTACLE ITINERANT

PISTA SI-US-PLAU!  de cia. Pentina el Gat

A les 11h. Plaça Major
Volem pista! De fet, volem moltes pistes per convertir els carrers i les places en una autèntica pista de ball, i pista per poder aterrar el nostre COET. Pentina el gat es passa al Boogaloo i als ritmes caribenys de la Nova York dels anys 60 i 70, on sis personatges provinents del planeta Boogaloo aterren a la vostra ciutat amb només un objectiu: transmetre la festa i el joc que imperen al seu planeta. Es tracta d’una invasió festiva que encomana les ganes de gaudir i de jugar a tothom que s’hi apropi. Jugarem, ballarem, cantarem i riurem plegats.
Pista, si us plau!
A les 11:30h. Plaça Major.
DIADA CASTELLERA

Diada Castellera

Petita actuació a càrrec de la Colla Castellera Esperxats de l'Estany.
VISITA GUIADA

El Rec Major: un passeig històric i natural

A les 18h. Banys Vells.
Itinerari que ressegueix el recorregut del rec Major des de l'Estany fins al centre de Banyoles per conèixer el desenvolupament industrial de la ciutat vinculat a la presència de l’aigua.

Informació i reserves: Museu Arqueològic de Banyoles, 972 57 23 61; comunicaciomuseus@ajbanyoles.org 
AMB RESERVA PRÈVIA.
CERCAVILA

Cercavila de gegants i capgrossos

A les 18:30h. Plaça del Monestir
Amb la colla de gegants, capgrossos i grallers de Banyoles i la cobla La Principal de Banyoles.

Recorregut: Plaça del Monestir, c/Nou, c/Església, c/Santa Maria, c/Mercadal, c/ de la Canal, pl. dels Turers, c/ Dr. Hysern i final davant l’Ajuntament

Ball dels gegants de Banyoles

CULTURA POPULAR
A les 20h. Davant l’Ajuntament
Acompanyats dels grallers de la Colla Gegantera i La Principal de Banyoles.
CONCERT DE FESTES

Germà Negre

A les 22:30h. Plaça Major
Des dels inicis Germà Negre ha considerat el seu directe com una proposta que pretén fer que el públic sigui un actiu més de l’experiència festiva. I és que, sense la gent ballant i cantant, no s’entendria l’essència de la banda que, durant aquests 10 anys, han actuat en més de 300 concerts principalment a festes majors d’arreu del principat de Catalunya i a festivals de referència de l’aparador musical català. 

Després d’un 2019 amb totes les incerteses del món, el grup va editar l’any 2021 el seu darrer treball discogràfic Picants, obscenes, amor i penes (Halley Records). L’espectacle fa un repàs a altres discs del grup i aposta per un format dinàmic amb l’objectiu de fer reviure al públic l’essència de la festa major.

Col·laboren: Associació Banyoles Comerç i Turisme, Cèntric, Can Pons, Can Ralita, Cal Janeret, la Xixonenca, Bar Plaça, Al Born, Bar Té i Cafè, laSAL, La Consulta, El Capitell, El Trobador i Mistumi.
CONCERT DE FESTES

Orquestra Maribel

A les 00:30h. Plaça Major
L’Orquestra Maribel recupera la música des dels anys 80 fins ahir. L’hi fica tres parts de bon rotllo i un xic de bon humor. Llavors la sacsegen ben sacsejada i la serveixen amb aire fresc. Un escenari amb nou músics promet un espectacle apte per a tota la família.

Col·laboren: Associació Banyoles Comerç i Turisme, Cèntric, Can Pons, Can Ralita, Cal Janeret, la Xixonenca, Bar Plaça, Al Born, Bar Té i Cafè, laSAL, La Consulta, El Capitell, El Trobador i Mistumi.
Dimarts 16 d'agost
JORNADA DE PORTES OBERTES

Jornada de portes oberta als museus de Banyoles

Tot el dia. Museu Darder de Banyoles (Museu Arqueològic Comarcal tancat per reformes).
Horari: 10:30 h a 14h, 16h a 19h
FIRA

84a Fira del cop d'ull

De 10h a 14:00h. Passeig Dalmau
Fira de compra, venda i intercanvi d'objectes de col·leccionisme.
SARDANES

Audició de Sardanes amb la Cobla La Principal de Porqueres

A les 18h. Paratge dels Desmais.
Audició de Sardanes amb la Cobla La Principal de Porqueres.
HAVANERES

Els Pescadors de l’Escala

A les 22h. Plaça Xesco Boix (barri Sant Pere)
Hi haurà cremat de rom a càrrec de la Comissió de Festes del barri de St. Pere.
Exposicions
EXPOSICIONS

XX Concurs de Fotografia de la natura

Del 18 de juny a l’11 de setembre
“Paisatges meteorològics”.
Exposició de les millors fotografies presentades en la darrera convocatòria del concurs. Inauguració i lliurament de premis: dia 17 de juny, a les 8 del vespre. Després del lliurament de premis, s’oferirà un refrigeri als assistents.
Organitza: Centre d’Estudis Comarcals, Limnos, UdG, Museu Darder, Ajuntament de Banyoles.

ENTRADA GRATUÏTA

Festes d’agost 2022

Àrea de Festes
www.festesbanyoles.cat
www.cultura.banyoles.cat
festes@ajbanyoles.org

Ajuntament de Banyoles
T. 972 58 18 48.
http://www.banyoles.cat
TwitterInstagramFacebook

Col·laboradors:

Agrupació de Barraques, Associació Banyoles Comerç i Turisme, bars i restaurants de la plaça Major, Colla Castellera Esperxats de l’Estany, Club Natació Banyoles, Colla de gegants, capgrossos i grallers de Banyoles, Comissió de festes del barri de St. Pere, Comitè de Banyolinades, Escola de Natura, Foment de la Sardana, Gàrgoles de Foc, Joventuts Musicals de Banyoles, Tabitum (joves de Camós), T Tela Banyoles
This is a block of text. Double-click this text to edit it.
ContacteAvís LegalPolítica de PrivacitatPolítica de Cookies

Normes de seguretat per als correfocs:

Col·laboradors:

Portar roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs.
Portar un barret amb ales que cobreixi tot el cap i tapar-se el clatell amb un mocador de cotó.
Protegir-se els ulls.
Portar el calçat adequat (esportiu, de muntanya, etc.).
Tenir cura de tapar-se les orelles per disminuir els sorolls de les explosions pirotècniques.
Queda prohibit portar productes pirotècnics particulars, havent d’utilitzar únicament els preparats pels organitzadors.
Respectar les figures de foc, els seus portadors i els músics.
Adoptar una actitud correcta amb els diables i no obstaculitzar el pas ni fer-los caure.
Seguir en tot moment les indicacions dels diables.
Assabentar-se abans de l’inici del recorregut del Correfoc i dels punts d’assistència sanitària.
En el cas de patir cremades, caldrà dirigir-se immediatament als punts d’assistència sanitària.
No demanar aigua als veïns.
Obeir les indicacions dels serveis d’ordre públic i de sanitat.

Per als veïns i comerciants:

Retirar tots els vehicles dels carrers de l’itinerari.
Abaixar els portals metàl·lics o persianes en els edificis que en disposin.
Protegir els vidres de les finestres, portes i aparadors amb cartrons gruixuts.
Enrotllar tots els tendals exteriors dels habitatges i locals.
No tirar aigua als participants ni als espectadors del Correfoc per la perillositat que representa.
Desconnectar tot tipus d’alarmes.
Retirar de la via pública qualsevol objecte que pugui dificultar el pas dels actors, organitzadors i participants al Correfoc.
arrow-uparrow-down